Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Gyergyószárhegy község közéletében fontos helyet foglalt és immár közel 100 éves múltra tekint vissza a szervezett sporttevékenység. Az 1960-as évektől kezdődően egyrészt az iskolai oktatás keretén belül másrészt felnőtt sportklub révén kaptak szervezett formát a különböző sportágak.

A legrégebbiek és a legeredményesebbek: az iskolai sportágak közül a jégkorong, kézilabda, futball, a felnőttspórként számon tartottak pedig a nagypályás futball illetve jégkorong. Mindezek eredményeként több sportolónk került ki a belföldi és külföldi profi sport világába, némely közülük ma edzőként vagy testnevelő tanárként folytatja tevékenységét.

A felnőttsportok közül a legrégebbi hagyománnyal bír az 1921-ben létrejött futballcsapat, amelyik a helyi Lázár-kastély bástyájáról kapta a nevét. Szimbóluma a fehér alapon elhelyezkedő zöld bástya. Így a 2007-ben megalapított Bástya Sportklub örököse e névnek és szimbólumnak is. Tagjainak létszáma jelenleg közel 120 fő és az egyesület vezetését 7 tagú vezetőbizottság végzi.

Céljai:

- összefogni és szakszerűen megszervezni mindazon gyerek- és felnőttsportágakat, amelyek múltra tekintenek vissza Szárhegy község életében.

- felkutatni és támogatni azon fiatal tehetségeket, akik jelentős eredményeket mutatnak fel valamelyik sportág területén.

Ennek érdekében karban tartja a jelenleg adminisztrálásába tartozó- futball- és jégkorong pályákat illetve sportcsarnokot.

Aktuális sporttevékenységek:

-jégkorong

-futball (kis és nagypályás)

-kézilabda

-motorsportok

-asztalitenisz

-sakk

-lovaglás

Anyagi forrásai: helyi támogatók, önkormányzat, külföldi pályáztatók részéről, ugyanígy saját bevételek.

A sportklub tevékenységeiről részletes információkat lehet szerezni a következő weblapon:www.bastyasportklub.ro.

Sportcsarnok

A sportcsarnok 2010 óta működik napi rendszerességgel, iskola időszakban tornaórákra van használva illetve a délutáni és esti órákban különböző sporttevékenységekre. Nagyon sok szárhegyi sportol ebben a létesítményben, de környékről, az országból illetve Magyarországról is járnak ide sportcsapatok edző-táborozni. Helyi szinten  a futsal, a kézilabda, az aerobik, az asztalitenisz és karate a népszerűbb sportágak, de röplabda, taekwondo illetve kosárlabda csapatok is járnak ide.

A következő híresebb csapatok használták edző-táborozni a szárhegyi sportcsarnokot: Román Ifjúsági Kosárlabda válogatottak, CSMS Iasi (futsal csapat, román I.liga), Debreceni Deac (futsal csapat, magyar NBI), CSM Focsani (röplabda csapat, román másodosztály), Brassói Corona (ifjúsági kézilabda csapatok, országos bajnokság), MSE Marosvásárhely (nagypályás labdarúgó csapat, román III.liga), Sirius BC (kosárlabda csapat, román elsőosztályú).

A sportcsarnok használatáról és bérléséről Györffy Zsolt adminisztrátortól lehet információkat kérni a 0728.319.277-es telefonszámon illetve naponta 16-22 óra között a sportcsarnokban.

Search

Language