Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Polgárőrség

4. polgarorseg

2017 májusában alakult meg hivatalosan a Polgárőrség községünkben 41 alapító taggal. Azóta a tagok száma a duplájára emelkedett, és ebből a tagok fele nevezhető aktívnak, akikre bármikor számítani lehet.

A polgárőrség a helyi rendőrőrssel együttműködve felel községünk biztonságáért. A polgárőrök céljukként a lakosság védelmét és tájékoztatását tűzték ki. Az önkéntes tűzoltókkal együtt segítenek a község rendezvényeinek lebonyolításában, úgy a rend fenntartásában, mint a logisztikai előkészületekben.
A polgárőrök aktív és közvetlen kommunikációjuknak köszönhetően, egy bizalmi vonal alakult ki köztük és lakosság között, így több esetben a lakosok bejelentésére, kérésére mennek ki helyszínre, ha gyanús házalókat, árusokat, csatornajavítókat, stb. látnak a községben.

Kiemelt szerepük van a termék-betakarítások előtt is, hiszen a Cárinában (káposztáskert) gyakoriak a lopások. Az állandó éjszakai járőrözés távol tartja az illetékteleneket.

A polgárőrök önkéntesen végzik munkájukat, saját költségükön és önkormányzati, valamit más jellegű támogatásokból tartják fenn szervezetüket.

Elérhetőség: 0735 785 607

Search

Language