GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

EVENIMENTE 2016

PLAN DE DEZVOLTARE

Calendar

2019. március 20. Szerda
Klaudia, Alexa

 
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 18:04-kor.

Holnap
Benedek, Napsugár
napja lesz.

EMAIL

Facebook Like Box

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta 112

 Gyergyószárhegy község közéletében fontos helyet foglalt és immár közel 100 éves múltra tekint vissza a szervezett sporttevékenység. Az 1960-as évektől kezdődően egyrészt az iskolai oktatás keretén belül másrészt felnőtt sportklub révén kaptak szervezett formát a különböző sportágak.

 A legrégebbiek és a legeredeményesebbek: az iskolai sportágak közül a jégkorong, kézilabda, futball, a felnőttsporként számon tartottak pedig a nagypályás futball illetve jégkorong. Mindezek eredményeként több sportolónk került ki a belföldi és külföldi profi sport világába, némely közülük ma edzőként vagy testnevelő tanárként folytatja tevékenységét.

 A felnőttsportok közül a legrégebbi hagyománnyal bír az 1960-as években létrejött Bástya futballcsapat, amelyik a helyi Lázár-kastély bástyájáról kapta a nevét. Szimbóluma a zöld-fehér alapon elhelyezkedő bástya. Így a 2000-ben megalapított Bástya Sportegyesület örököse e névnek és szimbólumnak is.

Tagjainak létszáma összesen 40 fő. Az egyesület vezetését öttagú kuratórium végzi.

Céljai:

- összefogni és szakszerűen megszervezni mindazon gyerek- és felnőttsportágakat, amelyek múltra tekintenek vissza Szárhegy község életében.

- felkutatni és támogatni azon fiatal tehetségeket, akik jelentős eredményeket mutatnak fel valamelyik sportág területén.

Ennek érdekében karban tartja a jelenleg adminisztrálásába tartozó- futball- és jégkorong pályákat illetve sportcsarnokot.

 Aktuális sporttevékenységek:

-          jégkorong

-          futball (kis és nagypályás)

-          kézilabda

-          enduro-cross

-          asztalitenisz

-          sakk

Anyagi forrásai: helyi támogatók, önkormányzat, külföldi pályáztatók részéről, ugyanígy saját bevételek, tagságdíjak.

A sportklub tevékenységeiről részletes információkat lehet szerezni a következő weblapon:www.bastyasportklub.ro. A weblap a címerre való kattintással is elérhető.

BSKlogo resize resize