GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

EVENIMENTE 2016

PLAN DE DEZVOLTARE

Calendar

2019. március 20. Szerda
Klaudia, Alexa

 
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 18:04-kor.

Holnap
Benedek, Napsugár
napja lesz.

EMAIL

Facebook Like Box

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta 112

tv ro resize

 

COMUNA LĂZAREA Jud.Harghita proprietarul planului:

  • Planului de amenajament silvic UP pe o suprafaţă totală de 938,0 ha

anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare, din cadrul Comisiei Special Constituite din data de 09februarie 2017, a primei versiuni a acestuiaîn cadrul planurilor care nu necesită efectuarea evaluării de mediu şi evaluării adecvate.

Planul urmează să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu cu respectareacondiţiilor impuse prin Decizia de încadrare, emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita.

Documentaţia care a stat la baza deciziei privind etapa de încadrare poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia  Mediului Harghita din Miercurea Ciuc, str.MártonÁron, nr.43, în zilele luni-joi între orele 800-1630, vineri între orele 800-1400.

Observaţiile justificate ale publicului pentru reconsiderarea deciziei luate ca urmare a parcurgerii etapei de încadrare se primesc zilnic, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării anunţului;

Tel:0266-312454; 0266-371313; fax:0266-310041;

Decizia etapei de încadrare se află la următoarea adresă de internet: apmhr.anpm.ro/Reglementări/Avizul de mediu.

 


Tisztelettel értesítjük a lakosságot, hogy a 2017-es évre már lehet adót fizetni. 

 10%-os kedvezményben részesül az, aki 2017.március 30-ig kifizeti az adót, a kedvezmény érvényes a ház, udvar, belterület, külterület és autó – adóra. A szemétszállítás egy szolgáltatás, tehát a szemétszállítási díj nem esik kedvezmény alá.

     Bármilyen vagyoni vagy személyi változás történik, 30 napon belül mindenkinek kötelessége a gazdasági és a pénzügyi osztályon bejelenteni.

    Per alatt van a 2016 júniusában a számvevőszék által kiszedett külterületadó különbség ügye. Akik kifizették ezt a különbséget, azok lapján egy külön számlán elkülönítve ott marad az összeg, nem számolódik bele az idei adóba. Akik nem fizettek, a végleges törvényszéki döntésig még várjanak, akkor majd értesítjük a további teendőkről.

                Kérjük azokat, akik el vannak maradva az adófizetéssel az elmúlt évekre, lehetőség szerint fizessenek, hogy ne kelljen a mindkét fél számára kellemetlen kényszerfelhajtás módszereihez folyamodnunk.

                                                                                                                                Megértésüket köszönjük

                                                                                                                                Pénzügyi osztály

ado1

                 ado2

ado3