GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

ESEMÉNYNAPTÁR 2016

XI. Káposztafesztivál 2018

FEJLESZTÉSI TERV

Névnap

2019. április 21. Vasárnap
Konrád

 
A Nap kel 05:48-kor,
nyugszik 19:50-kor.

Holnap
Csilla, Noémi
napja lesz.

EMAIL

Facebook Like Box

112

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta 112

Katasztrófaelhárítás

 A gyergyószárhegyi Katasztrófaelhárítási szolgálat 2005- ben jött létre a 24/200- es kormányrendelet és az 5/2006-os helyi tanácshatározat alapján. A kormány ezzel az intézkedésével próbálta megerősíteni a települések védelmét a katasztrófáktól.

 A Katasztrófaelhárítási szolgálat 57 önkéntesből és a Polgármesteri Hivatalnál alkalmazott 4 személyből áll. A következő csoportokra van felosztva: megelőző csoport, önkéntes tűzoltóalakulat, értesítő - riasztó csoport, kereső - kutató csoport, kiszabadító - mentő csoport, egészségügyi csoport, kitelepítő csoport, logisztikai csoport.

 A Katasztrófaelhárítási szolgálat vezetője Györffy Zsolt és Ambrus József a helyettes.

A Katasztrófaelhárítási szolgálat a következő tevékenységeket végzi: a falu háztartásainak bejárása és felkészítése a katasztrófák megelőzésének érdekében, katasztrófavédelmi tervek és okiratok kiállítása, katasztrófavédelmi hirdetések a helyi TV- adón, újságban, hirdető táblán, weblapon, a meglévő villámhárítók ellenőriztetése, kéményseprő biztosítása, elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezése, a község rendezvényeinek szervezésében való részvétel, az Önkéntes Tűzoltóalakulat irányítása, felkészítése és felszerelésekkel való ellátása.

 

Önkéntes Tűzoltóalakulat

 

A szárhegyi tűzoltóalakulat 1907- ben alakult és intenzíven müködött a 90- es évekig felszereléseik eleinte kezdetlegesek voltak, melyben bele tartozott két lóvontatású kézi fecskendő is. Ebből az 1886-ban készített fecskendő ma is megtekinthető a tűzoltóalakulat szertárában.

 2008 júliusában újjászerveződött a tűzoltóalakulat a Katasztrófaelhárítási szolgálat részeként, fiatal önkéntesek bevonásával.

 A tűzoltóalakulat tevékenységeiről részletes információkat lehet szerezni az alakulat weblapján: www.otaszhegy.eoldal.hu vagy a címerre való kattintással is elérhető.

TUZOLTOALAKULAT resize