Értesítés

tv hu resize

A GYERGYÓSZÁRHEGY KÖZSÉG értesíti az érdekelteket, hogy az „Gyergyószárhegy községi erdő Borszék/Hollósarka üzemtervet-938,0 ha” a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a környezetre jelentős hatást nem gyakorló stratégiai tervek közé sorolta, 2017 február 9-én, mely esetében nem szükséges környezeti véleményezés és természetvédelmi hatásvizsgálat a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által kiadottdöntés értelmében.

A döntés alapjául szolgáló ügycsomó megtekinthető a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, hétfő - csütörtök 800-1630 óra között, pénteken 800-1400 óra között.

Az érintettek észrevételeiket e döntéssel kapcsolatosan a hirdetés megjelenésétől számított 10 napon belül nyújthatják be a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez, Csíkszereda, Márton Áron utca 43 szám alatt;

Tel:0266 - 312454; 0266 - 371313; fax:0266 – 310041

A döntés megtalálható az Ügynökség internetes oldalán: 

apmhr.anpm.ro/Reglementări/Avizul de mediu.

 


Tisztelettel értesítjük a lakosságot, hogy a 2017-es évre már lehet adót fizetni. 

 10%-os kedvezményben részesül az, aki 2017.március 30-ig kifizeti az adót, a kedvezmény érvényes a ház, udvar, belterület, külterület és autó – adóra. A szemétszállítás egy szolgáltatás, tehát a szemétszállítási díj nem esik kedvezmény alá.

     Bármilyen vagyoni vagy személyi változás történik, 30 napon belül mindenkinek kötelessége a gazdasági és a pénzügyi osztályon bejelenteni.

    Per alatt van a 2016 júniusában a számvevőszék által kiszedett külterületadó különbség ügye. Akik kifizették ezt a különbséget, azok lapján egy külön számlán elkülönítve ott marad az összeg, nem számolódik bele az idei adóba. Akik nem fizettek, a végleges törvényszéki döntésig még várjanak, akkor majd értesítjük a további teendőkről.

                Kérjük azokat, akik el vannak maradva az adófizetéssel az elmúlt évekre, lehetőség szerint fizessenek, hogy ne kelljen a mindkét fél számára kellemetlen kényszerfelhajtás módszereihez folyamodnunk.

                                                                                                                                Megértésüket köszönjük

                                                                                                                                Pénzügyi osztály

ado1

                 ado2

ado3